dinsdag 14 december 2010

Nog enkele aanraders...

Artikel in opdracht van '24h@Mechelen'

Naast de gekende populaire cafés van Mechelen, zijn er in de stad ook heel wat minder bekende cafés. Daarom niet minder gezellig. Ik trok er op uit en leerde enkele van deze kennen.

D'Hanekeef (Keizerstraat 8)

D'Hanekeef is met trots het oudste café van Mechelen. Dit authentiek bruin café is gelegen dichtbij de Veemarkt en het Gerechtsgebouw. Vroeger was dit café een opslagplaats van hanenkorven voor de Veemarkt en voor hanengevechten. Nu komen vooral juristen hier na een rechtzaak iets drinken, maar stilaan vinden ook jongeren hun weg naar D'Hanekeef.


De Borrel Babbel (Nieuwwerk 2)

In de schaduw van de Sint-Romboutskathedraal op het meest romantische plekje, bevindt zich de Borrel Babbel: het kleinste café van Mechelen. Dit uiterst gezellige café is zo klein dat het al vol lijkt als er vijf mensen binnen staan, maar met wat proppen kunnen er tot twintig mensen binnen. Bovendien is dit het café met de meeste genevers van Mechelen. Om niet te missen: alle werkdagen gratis verse pistoleekes vanaf 9u, en elke vrijdag happy hour van 18u tot 19u.


Den Stillen Genieter (Nauwstraat 9)

Dit eigenzinnig bruin biercafé wordt al 22 jaar uitgebaat door 'de Gérard', de bijna wereldberoemde man met zijn lange baard. Dit café heeft de meeste bieren van Mechelen: zo'n 650. Als je een zeldzaam bier zoekt, is de kans groot dat Gérard het heeft. Stil genieten van een heerlijk bier, met op de achtergrond klassieke muziek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten