maandag 3 juni 2013

Jong VLD tegen de nieuwe GAS-wet

V.l.n.r.: bestuurleden Ben Huybrechts, Bavo Anciaux, Tim Stenuit en Nils Roofthoofd.
 
Mechelen - Jong VLD Mechelen vraagt aan burgemeester Somers om de nieuwe GAS-wet niet toe te passen in Mechelen en geen GAS-boetes op te leggen aan 14- en 15-jarigen.
Naar aanleiding van de nieuwe GAS-wet die op 30 mei 2013 in het federaal parlement gestemd werd, vraagt Jong VLD Mechelen aan de stad Mechelen en aan burgemeester Bart Somers om de nieuwe GAS-wet niet toe te passen. De jonge liberalen zijn geen voorstander van hogere GAS-boetes en willen niet weten van GAS-boetes voor 14- en 15-jarigen. Voor minderjarigen moet het NERO-project zeker behouden blijven. NERO staat voor 'Normstelling En Responsabilisering naar aanleiding van Overlast'
Plaszuilen
'De stad moet inzetten op preventie en voorwaardelijke boetes, in plaats van een strenger GAS-reglement in te voeren', betoogt Steffi Lauwers, Voorzitter Jong VLD Mechelen.  'De stad kan bv. meer plaszuilen en vuilbakken plaatsen in die straten waar de overlast het hoogst is.' Ook de leeftijdsgrens verlagen vindt Jong VLD Mechelen geen goed idee.
Ouders betrokken
'Voor minderjarigen die voor overlast zorgen bestaat in Mechelen reeds het NERO-project en dit project is een succes,' zegt Bavo Anciaux, Ondervoorzitter Jong VLD Mechelen. 'Wij verwachten dat de stad dit project verderzet en afziet van GAS-boetes voor 14- en 15-jarigen'. Via NERO worden ook de ouders betrokken en worden afspraken gemaakt om nieuwe problemen te voorkomen. In meer dan negen op de tien gevallen blijken de jongeren niet te recidiveren, zonder dat ze een boete dienden te betalen.
Sterker draagvlak
Jong VLD Mechelen steunt ook het advies van de jeugdraad om naar een duidelijker kader te gaan waarvoor GAS-boetes zullen opgelegd worden. Dit kader zal, in combinatie met een betere communicatie naar jongeren toe en meer opleidingen voor de politie en bevoegde ambtenaren, bijdragen tot een sterker draagvlak voor GAS-boetes in Mechelen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten